Тази година 'Ролинг стоунс' честват 50-годишен юбилей

2012-02-09 14:04:00
Тази година  'Ролинг стоунс'  честват 50-годишен юбилей

Стана ясно, че рок динозаврите от ‘Ролинг стоунс’  готвят грандиозни купони по случай 50-годишния юбилей на групата.  Поканени са и бившите членове на бандата   - басистът Бил Уайман и китаристът Мик Тейлър, да се присъединят към честванията.

Все още няма точна информация как точно ще бъде честван юбилеят на групата, но се предполага, че   рокаджиите ще отбележат 50 години от първия си концерт, състоял се в лондонския клуб ‘Marquee’, на 12 юли 1962 година.

Британската рок група ‘Ролинг Стоунс’  е създадена в Лондон през 1962 година. Малко след това,  Мик Джагър и  Кийт Ричардс   започват да работят в екип и създават все по-голяма част от песните на групата. Първоначално ‘Ролинг Стоунс’ записват главно кавърверсии на американски блус и ритъм енд блус песни, но от 1966 година  издават главно авторски песни  на Джагър и Ричардс.

Първият пробив на групата е във Великобритания и в Европа, а след това и в САЩ.  ‘Ролинг стоунс’ имат  издадени на Острова 22  студийни и 8 концертни албума, както и многобройни компилации.  Броят на продадените албуми в целия свят надхвърля 200 милиона.     

Днес рок динозаврите са решени, според Кийт Ричардс, да покажат отново най-доброто от себе си. ‘И на 68 не  е късно да продължиш стремително нагоре’ пък твърди  Миг Джагър.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия